Замениха домашен арест с килия за обвиняем в данъчни далавери, обсебване и пране на пари

Апелативният съд във Велико Търново отмени определение на Окръжния съд в Ловеч и замени наложена мярка за неотклонение "домашен арест" със "задържане под стража" за обвиняем за данъчни престъпления, обсебване и пране на пари.Определението за 41-годишният Лазар Д.П. не подлежи на обжалване и протест и е приведено в изпълнение незабавно.

Делото в Апелативен съд в старата столица бе образувано след протест на Окръжна прокуратура Ловеч. Държавното обвинение настоя за изменение на мярката за неотклонение на Лазар Д. П. в по-тежка, с мотива, че лицето може да се укрие или извърши ново престъпление.

Съставът на втората съдебна инстанция прие,че е необходимо налагане на най-тежката мярка,тъй като са налице данни, че Лазар Д.П. е правил опит да влияе върху свидетели по досъдебното производство.

Обвиняемият ще отговаря пред Темида за това, че през август 2015г. в Троян, в съучастие като подбудител, умишлено склонил друго лице, като извършител, да избегне плащането на данъчни задължения по ЗДДС на "ПЕТРОЛ ТРЕЙД-ГБ"ЕООД. Така държавната хазна е ощетена с общо 157 000 лв.

През същия период, в съучастие като подбудител, умишлено склонил две лица, като извършители, противозаконно да обсебят 172 230 лв. от две търговски дружества. Крупната сума била изтеглена в брой от банкова сметка и предоставена на Лазар Д. П. Заради това обвиняемият е уличен и в пране на пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право