Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Изложба на канарчета в Бургас

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Замениха домашен арест с килия за обвиняем в данъчни далавери, обсебване и пране на пари

Апелативният съд във Велико Търново отмени определение на Окръжния съд в Ловеч и замени наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ със „задържане под стража“ за обвиняем за данъчни престъпления, обсебване и пране на пари.Определението за 41-годишният Лазар Д.П. не подлежи на обжалване и протест и е приведено в изпълнение незабавно.

Делото в Апелативен съд в старата столица бе образувано след протест на Окръжна прокуратура Ловеч. Държавното обвинение настоя за изменение на мярката за неотклонение на Лазар Д. П. в по-тежка, с мотива, че лицето може да се укрие или извърши ново престъпление.

Съставът на втората съдебна инстанция прие,че е необходимо налагане на най-тежката мярка,тъй като са налице данни, че Лазар Д.П. е правил опит да влияе върху свидетели по досъдебното производство.

Обвиняемият ще отговаря пред Темида за това, че през август 2015г. в Троян, в съучастие като подбудител, умишлено склонил друго лице, като извършител, да избегне плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „ПЕТРОЛ ТРЕЙД-ГБ“ЕООД. Така държавната хазна е ощетена с общо 157 000 лв.

През същия период, в съучастие като подбудител, умишлено склонил две лица, като извършители, противозаконно да обсебят 172 230 лв. от две търговски дружества. Крупната сума била изтеглена в брой от банкова сметка и предоставена на Лазар Д. П. Заради това обвиняемият е уличен и в пране на пари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.