Спасиха паднал в 5-метрови преспи мъж край Свищов

Пожарникари, полицаи и общинари са спасили в петък рано сутринта мъж, който пропаднал в 5-метрови преспи.

Около 07,20 часа в местното полицейско управление бил получен сигнал от граждани. Те обяснили, че в четвъртък вечерта група приятели се събрали в къща във вилната зона на града. Почерпили се и през нощта единият от гостите решил да се прибира. Останалите от компанията опитали да разубедят 59-годишния свищовлия да остане, но той не се вслушал в съветите им.

На сутринта приятелите му решили да го потърсят, за да проверят дали се е прибрал и дали всичко е наред, но след като не успели да установят връзка с него се притеснили и алармирали полицията. Незабавно била сформирана група от 11 полицейски служители, вдигнати бил по тревога екипи от огнеборци, от "Гранична полиция" и кметството в Свищов.

В акцията се включили началникът на полицейското управление гл. инсп. Момчил Златев и кметът на крайдунавския град Генчо Генчев. В продължение на два часа специализираните екипи се опитвали да установят точното местонахождение на изчезналия мъж. Около 9,30 часа спасителите попаднали на дирите му.

След като го измъкнали от преспите, установили, че е с фрактура на крака. Наложило се да го пренасят на ръце през дълбокия сняг, за да го качат на специализираната техника на пожарната, която го транспортирала до линейката. Благодарение на бързата и адекватна намеса на полиция, пожарна и община човекът е жив и му е оказана своевременна медицинска помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони