Наематели на Кърналовската борса с години крали ток, дърпат им шалтера

Община Петрич се закани да прекъсне електрозахранването на онези наематели на тържището край село Кърналово, които не плащат ток години наред, а сумите се начисляват като разход на общината.

Следващата седмица ще бъдат изпратени уведомителни писма до некоректните търговци. Те ще бъдат поканени сами да си монтират електромери. Ако до месец това не се случи, общината ще прекъсва електрозахранването на неизрядните наематели.

По неофициална информация някои от дългогодишните търговци имат натрупани сметки от близо 5000 лева. Те са спипани след акция по установяване на незаконно прикачили се абонати към електропреносната мрежа. Проверката е извършена след сигнал от новия управител на зеленчуковата борса Благой Оптокаров и неговия заместник Иван Гълъбаров. При встъпването си в длъжност, те установили, че за този общински обект се заплащат неимоверно високи сметки за ток, а на повечето от наемателите суми не се начисляват. Разходът оставал само за сметка на тържището. Специалисти на ЧЕЗ ще прегледат паяжината от кабели, за да установят кой откъде е взимал ток.

Освен да бъдат намалени сметките за ток, приоритет пред новото ръководство на тържището е и подобряване хигиената в района. Предстои решаване и на проблема с канала, в който се изхвърлят негодните плодове и зеленчуци.

Коментари

Задължително поле