Районен кмет грабна ледоразбивача, 25 000 тона сняг извозиха от улиците в Пловдив

Кметът на район "Южен" в Пловдив Борислав Инчев (Патриотичен фронт) грабна ледоразбивача и между 2 важни срещи се включи в разчистването на замръзналия паркинг пред административната сграда на бул. "Македония".

"Вярвам, че добрият пример е заразителен, за да се включват все повече фирми и граждани навреме в почистването. В общинските наредби има предвидени санкции за непочистен сняг пред домовете и офисите, но не мисля, че трябва да се прибягва до тях. Според мен по-скоро е нужна една по-сериозна информираност на хората, които трябва да знаят, че имат такъв ангажимент. Така ще се облекчи движението на пешеходците и няма да се увеличава статистиката на пострадалите и потърсили медицинска помощ пловдивчани", коментира райкметът Борислав Инчев.

Неговият колега и кмет на район "Северен" Ральо Ралев и екипът му пък раздаваха безплатен топъл час в петък край пешеходния мост до Новотел "Пловдив". Мястото е избрано заради интензивния човекопоток. "Считам, че в тези мразовити дни това е най-малкото, което можем да направим за хората", заяви Ральо Ралев.

Директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов пък съобщи, че за последните 6 дни от булевардите, улиците и тротоарите в Пловдив са изгребани близо 25 000 тона сняг, които са извозени с камиони и самосвали до двете депа в районите "Северен" и "Тракия". Снегопочистващата техника след спиране на валежите работи на двусменен режим от 6 до 23 часа. Заради минусовите температури е променено работното време на 440-те метачки ръчен труд от 7.30 до 16 часа вместо от 6.30 до 15 часа, като така ще се процедира до края на ледената епоха под тепетата, която според синоптиците ще продължи поне до 28 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони