Кметът на Съединение не се притеснява от искането за отстраняването му

Новоизбраният кмет на Съединение Атанас Балкански (ГЕРБ) не се притеснява от искането за незабавното му отстраняване, входирано в Общинската избирателна комисия от местната коалиция "За община Съединение".

Мотивите на политическите му опоненти, водени от бившия кмет Георги Руменов, са, че сегашният градоначалник продължава да извършва търговска дейност в противоречие с член 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, задължаващ го в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати да прекрати участието си в търговски фирми.

"Подал съм декларация за излизане от фирмите още през ноември, когато встъпих в длъжност. Затова да не ми губят времето със скалъпени истории, а да ме оставят да работя. За разлика от предишните управляващи сме сформирали специално звено, което разработва проекти по европейски програми и скоро се очакват първите резултати", твърди Атанас Балкански.

Кандидатът на ГЕРБ спечели на балотажа със 125 гласа разлика (2711 срещу 2586) срещу бившия кмет на Съединение Георги Руменов, който пък водеше след първия тур на местните избори на 25 октомври, преди да загуби на втория с 48,82% срещу 51.18% на опонента си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони