Заключено дете вдигна на крак пожарникари

Момиченце на 2 г. вдигна на крак пожарникари от град Нови пазар, Шуменско, след като се заключи в стая в дома си.

Случката с щастлив завършек се разиграла сутринта в четвъртък на пл. "Раковски". Родителите били в жилището, но детето дръпнало вратата на една от стаите и останало вътре само. Майката и бащата по никакъв начин не можели да отключат отвън, нито да обяснят на мъничето как да задейства отключването. Най-неприятното било, че прозорецът в стаята бил открехнат, свободно влизал студ и малката я избило на плач. Извиканите спасители бързо се справили с бравата и прекратили семейната драма.

На още два сигнала за заключени жилища се отзовали спасителите от противопожарната служба в същия ден само за час. В град Смядово баба Фиданка /74 г./ излязла да пазарува и като се върнала с покупките бравата на дома й заяла. Възможно е и студът да е бил причината, но пристигналите пожарникари й помогнали да си влезе на топло у дома.

В Шумен съседи от ул. "Дедеагач" 15 се разтревожили, че не са виждали 70-годишния Георги и извикали роднините му. Те не успели да влязат в апартамента, защото пенсионерът бил заключил вратата отвътре и ключът стоял. Пожарникарите отворили, а стопанинът на дома бил открит вътре починал от естествена смърт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони