Банда похити младеж заради изчезнали таблет и кученца

Петима криминално проявени мъже от Варна и Аксаково похитиха и налагаха цяло денонощие 24-годишен младеж заради съмнение, че задигнал таблет и няколко породисти кученца. Драмата се разиграла на 16 януари, а бандитите били задържани, след като отвлеченият успял да избяга и подал жалба в полицията.

След 72 часа арест с прокурорско разпореждане вчера Варненският окръжен съд наложи мерки за неотклонение "задържане под стража" за трима от похитителите - Антон Иванов, Евгени Димитров и Никола Николов, а Георги Цветанов и Александър Колев бяха пуснати под домашен арест.

От прокуратурата обявиха, че ще обжалват мерките им. Оттам добавиха, че срещу петимата е повдигнато обвинение за отвличане, а Евгени Димитров ще отговаря и за грабеж на мобилен телефон и 90 лв. от пострадалия.

Три дни преди да преживее ужаса, той гостувал на Антон Иванов. След като си тръгнал, 29-годишният домакин се обадил на четиримата си познати и обявил, че са му задигнати таблета и кученцата. Посочил като виновен 24-годишния си гост Й.Р. и обяснил, че момчето му дължи и пари.

Петимата спретнали план да отвлекат нарочения за крадец младеж. Уредили си среща с него, а на уреченото място Евгени го ударил с електрошок. Безпомощната жертва била натоварена в багажника на кола и отведена в дома на Антон. Цяло денонощие бандитите налагали отвлечения. Накрая легнали да спят и той успял да избяга през прозореца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право