БСП и ГЕРБ се обвиняват кой съсипал икономиката

Зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов, който е сред ветераните в парламента, и един от най-младите депутати на ГЕРБ Георг Георгиев си размениха обвинения коя партия съсипала икономиката ни.

Пръв на парламентарната трибуна се качи Стоилов, който от името на групата на социалистите обяви: „Днешната българска стабилност е стабилност на отчаянието. Това отчаяние не може да доведе до нищо друго, освен до взрив“. По думите му от последните дни имало два знака за съсипаната икономика - окончателната загуба на "Химко"-Враца и официалното преустановяване на проекта "Южен поток".

„Необходима е обществена енергия и политическо представителство, които да очертаят нов модел и на икономическо развитие, социална сигурност и увереност, че законът може да бъде прилаган“, обяви Стоилов.

В отговор на трибуната излезе Георг Георгиев от ГЕРБ, който заяви, че вотът на недоверие към кабинета „Борисов 2“ няма да мине. Той изтъкна още, че ГЕРБ са увеличили приходите в хазната с 2 млрд. лв.

После се обърна към БСП: „При всякакво положение вашата политическа немощ се вижда. Тя е изразена с политически актове, от които личи вялост и липса на аргументация". Според Георгиев успехите на БСП били в големите скандали, тъй като партията е "една куха и празна демагогия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика