Лео Ди Каприо с рани като за „Оскар“

Близо по пет часа всеки ден е отнемало на гримьорите да поставят чудовищните рани по тялото на Леонардо Ди Каприо по време на снимките на бруталния епос „Възвръщенецът“, който сега върви по нашите кина и е фаворит за наградите „Оскар“ с 12 номинации.

В една от най-свирепите сцени за цялата година персонажът на лео – трапера Хю Глас – е нападнат и почти разкъсна от огромна мечка гризли. Раните, които огромния всеяден бозайник нанася на образа трябва да са максимално реалистични и затов режисьорът Иняриту и звездата Ди Каприо се обръщат към магьосника на художестветия грим Дънкан Джеймс.

Снимката от зад кулисите, в която се вижда как Дънкан Джоунс поставя протезите с изкуствета плът, кръв и прорезни рани върху актьора се превърна във вайръл интернет сензация с няколко милиона споделяния през социалните мрежи.

Дънкан е авторитет в областта на качествените грим ефекти и е работил по „Хари Потър“, „Гранд Хотел Будапеща“ и „Последният самурай“. За „Възвръщенецът“ той и неговите хора правят солидно проучване в опит да създадат възможно най-реалистичните рани, които мечка гризли би нанесла на върху човешкото тяло.

По време на филма те преминават през различни стадии на обинлно кървене, загниване и зарастване и всичко е покацано по брутално впечатляващ начин в кадър. По всяка вероятност Дънкан и екипът му ще бъдат удостоени с напълно заслужен „Оскар“ за изключителната си работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино