Петър Стоянов смутен от идеята за нов десен проект, ядосан на ДСБ

„Озадачен съм от това, което се случва в Реформаторския блок. Смутен съм от идеята за нов десен проект. Идеята е на ДСБ, това е видно. Въпреки многото приказки, тази партия се коалира първо със СДС, после с Кунева, а накрая дори и с АБВ." Това заяви пред бТВ Петър Стоянов, държавен глава на България в периода 1997-2002 година и екс лидер на СДС.

Според него президентската кампания вече е започнала. Той коментира и начина, по който Росен Плевнелиев изпълнява задълженията си.

"Когато той ме попита за съвет, точно след като встъпи в длъжност, аз му казах, че ще прави много грешки. Важно е обаче да вземе правилните 2-3 решения през мандата му, които са жизнено важни за България. Ако бях на негово място, със сигурност щях да направя много от нещата по различен начин", коментира Стоянов.

По думите му е възможно раздорите между Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова да са следствие от приближаващите избори за държавен глава.

"Смущаваща е идеята на Георги Първанов за обединяване на партиите около една кандидатура за президент. Не одобрявам тази схема, тъй като тя е обидна към интелигентността на българските избиратели“, заключи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика