6 куршума за най-богатия врачанин (обзор)

Смятаният за най-богат врачанин бе прострелян с шест куршума пред дома си. Покушението срещу Красимир Николов-Яричката било извършено към 22,30 часа в четвъртък, докато в града се извършвала полицейска операция срещу престъпността.

51-годишният мъж бил издебнат от бандит с качулка на главата пред къщата си на ул. “Хан Аспарух”. Николов паркирал джипа си, когато до него се приближил килърът. Той изстрелял шест куршума по жертвата си, като я улучил в корема, крака и ръката. Съпругата му Петя и брат му Тодор чули пукотевицата и веднага излезли да видят какво става. Открили бизнесмена в локва кръв, брат му веднага го качил в автомобил и го откарал в местната болница. Там състоянието му било стабилизирано и по настояване на близките му бил транспортиран до Военна болница в София. Той веднага бил опериран, тъй като имал сериозни наранявания по тънките и дебелото черво. “Николов е на командно дишане и му предстоят редица интервенции, които да стабилизират състоянието му”, казаха от ВМА.

Красимир Николов е известен с транспортния си бизнес. Той има фирма “Спътник-96” и разполага с близо 100 камиона за превоз в цялата страна и Европа. Според отчети през 2013 г. печалбата на “Спътник-96” била 531 000 лева. Отделно е отбелязано, че има натрупани печалби за 1,3 милиона лева. Преди много години стартирал бизнеса си с ремонт и продажба на автомобили.

“Бизнесът му е чист. Не знам какви са тези хора, които могат да му посегнат”, каза вчера негова съседка. Тя разказа как преди време Яричката помогнал на сина й да си намери работа като международен шофьор. Бивш служител на Николов също го определи като добър човек, който не се е забърквал в незаконна дейност. “Работил съм при него, познаваме се от над 30 години. Много точен човек. Не знам да е имал врагове”, каза Румен Кръстев. Колегите му от “Спътник-96” бяха шокирани от атентата и нямаха обяснение кой може да е стрелял по шефа им.

По неофициална информация криминалистите все още нямат водеща версия за поредното дръзко покушение срещу бизнесмен в последните седмици. Те ще проверяват дали Красимир Николов е поръчан от негови конкуренти в транспортния бизнес. Вчера във Враца се появиха и слухове, че е възможно стрелецът да е объркал Красимир Николов с брат му Тодор, който се занимавал с изкупуване на вторични суровини. Двамата братя живеят в една къща на ул. “Хан Аспарух”. Дори се говори, че Тодор често давал пари на заем и може някой от длъжниците му да е решил да се отърве от борча си с изстрели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право