15 години решетки за работодател, пребил до смърт пастир Осъденият твърди, че коч е стъпкал жертвата

Презастрояването – първа тема на кмета

Съдът насрочи срещу избора на кмет на Горна Оряховица за 15 ноември Процесът ще е по жалба на БСП

Кметът на Шумен посрещна българина от „Х Фактор – Финландия“

Вицепрезидентът: За да имат децата бъдеще, трябва да живеят в мир

Катастрофа между тир и кола задръсти Околовръстния път на София

Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор) Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Оперираха Джими Картър

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 45-годишен мъж в Кюстендил

Стига гавра с Цар Футбол

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство на възрастен мъж в село Мламолово

Тръмп забрани изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци в Керченския проток

Вдигат учителските заплати със 17% през 2020 г.

Торнадо, наводнения и проливни дъждове в Италия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Парламентът прие на първо четене бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

Имотен спор във Варна остави щатски бизнесмен без дом

Спор между свекър и снаха за мезонет от 230 квадрата в центъра на Варна остави на улицата щатски бизнесмен и семейството му.

През октомври 2015 г. Андрю Андерсън се нанесъл в апартамента заедно със съпругата си и двете си малки деца, след като подписал едногодишен договор за наем с ползвателя Жельо Желев. На 18 декември сем. Андерсън заминали за Истанбул, а при завръщането си на 21 декември вечерта се оказали в ситуация да не могат да влязат в жилището.

Патронът на входната врата бил сменен, след като часове по-рано вътре се била нанесла снахата на Желев – Катерина, която поставила и СОТ. Американците били принудени да отидат на хотел. Там живеят и до момента, чакайки изхода от спора, който според юристи може да се проточи няколко години.

Началото му дал тежък и неприключил развод между Катерина и сина на Желев – Светослав, които след 7 г. съвместен живот и две деца се разделили в началото на миналата година. Преди това семейството живеело в мезонета, който Жельо Желев дарил на сина си с условието да го ползва, докато е жив.

След като младите се разделили, Желев направил ремонт на имота и пуснал наематели. На 21 декември 2015 г. Районният съд разтрогнал брака между сина и снаха му, като постановил настойничката на децата Катерина Желева да ползва 1 г. семейното жилище след влизане в сила на решението. Час по-късно Катя се появила с решението пред секретарката на Андерсън и взела ключа за мезонета, разказа адвокат Владимир Кънчев. Той показа документ за отлагане на решението за въвод, подписан от съдия изпълнител Росица Тодорова. Въпреки това и въпреки факта, че решението за развода се обжалва, Катерина се нанесла в имота, чийто пазарен наем месечно е около 700 евро. Свекърът й се принудил да спре тока в жилището.

„Живея с 240 лв. пенсия, наемът е единственият ми допълнителен доход, за който дължа и данъци. Катерина отказа да се премести с децата при мен в къщата ми. Сега ме забърква и в международен скандал, защото Андерсън вече занима със случая американското посолство“, коментира бившият строител и бизнесмен Желев. След негова жалба Варненската районна прокуратура е завела досъдебно производство за самоуправство срещу снахата.

Самата тя дойде в имота на адвокат Кънчев, за да обясни своята версия, но той я изгони и викна полиция.

На улицата Желева обясни, че бившият й свекър изхвърлил от мезонета нейните и на внучетата си вещи, за да прибира тлъст наем. После я заплашвал многократно, заради което тя подала жалба в полицията. „Имам право да ползвам жилището, докато децата ми навършат пълнолетие. Не можем да живеем на улицата“, отсече младата жена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.