Цветанов: ГЕРБ обсъжда пет имена за президентските избори

Пет са имената на кандидатите за президент, които ГЕРБ обсъжда в момента. Това заяви в събота във Велико Търново зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Той обаче се въздържа да посочи конкретни имена. "Още нямаме окончателно решение коя кандидат- президентска двойка ще бъде представена пред обществеността. Всеки, който има необходимите качества и покрива конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат. Мога да заявя, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветанов.

Той не даде категоричен отговор дали коментираните имена са от структурите на партията, но не изключи възможността избраната кандидатура да бъде подкрепена и от други формации.

"ГЕРБ има своята история и идентичност и е логично партията да участва самостоятелно на избори", добави Цветан Цветанов.

Зам.-лидерът на ГЕРБ похвали настоящия държавен глава Росен Плевнелиев. Според Цветанов той е показал, че може да бъде широкоскроен и да води диалог с всички партии.

По отношение на готвения от опозицията вот на недоверие, Цветан Цветанов смята, че това е част от парламентарната практика и не вижда нещо драматично. "Това ще даде допълнителна мотивация на управлението. Когато има опозиция нейната критика винаги трябва да бъде градивна", подчерта Цветанов.

Той коментира и изявлението на лидера на ДСБ преди дни във Велико Търново. Тогава Радан Кънев призова всички структури на партията да бъдат в готовност за избори през май.

"Нямам никакви притеснения. ГЕРБ няма да изпадне в тази истерия и този комплекс, който имат някои, искащи да говорят и да се правят на значими", подчерта Цветанов.

Визитата на зам.председателя на ГЕРБ в старата столица бе по повод Третата политическа академия на жените в партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика