Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Полицията в Есекс: Сред намерените тела има един тийнейджър

Полицията издирва двама българи във връзка с досъдебно производство

Проучване на Центъра за анализи и маркетинг: 4% преднина за Фандъкова пред Манолова на първи тур и 4,7% за балотажа

Няколко болници отказват да приемат 3-годишно дете, препращат го от една на друга

Няколко столични болници отказват да приемат за лечение 3-годишно момченце. Лечебните заведения си го препращали от едно на друго, с аргументите, че случаят не е за тях и няма подходящи специалисти.

До преди два дни детето било на легло и на системи след като вдига висока температура и не спира да повръща. След направените изследвания личният лекар преценява, че е необходимо спешно лечение.

„Изпраща ни директно във Втора градска болница с направление, като ни казва, че детето трябва веднага да се включи на система, защото е дехидратирано”, разказва майката Евгения.

Тя и детето веднага тръгват към болницата. Там обаче получават неочакван отговор – детето не било за там, защото било прекалено малко.

Насочват Евгения към един от гастроентеролозите в лечебното заведение. Оказва се обаче, че той не е детски лекар и отново я препращат. По думите на майката сестрата я насочила към Медицинска академия. Оттам обаче й казват, че нямат детско отделение.

Следва Военна болница. Оттам я съветват да отиде или в Детската, или в Инфекциозната болница.

„В приемното отделение на Инфекциозна ме попитаха за оплакванията на детето и има ли диария. Казах, че не и те ми отговориха, че сме за педиатрия”, казва майката.

Лутането продължава и следващата спирка е педиатрията в София, къето разтревожената майка с болно дете на ръце, чува за пореден път, че не са за тем.

Докато са в Детската болница обаче се проявява нов симптом – разстройство.
Така, след 4-часово обикаляне, детето най-накрая е хоспитализирано в Инфекциозната болница. От ръководството обясниха пред Нова, че то е било върнато първия път, защото не е имало медицински показания за прием там.

От Втора градска болница, където личния лекар ги изпраща, смятат, че е станало недоразумение. Служителката на регистратурата твърди, че майката на Мишо не е дала направление за прием.

Въпреки това, ръководството признава, че грешка има. Младата майка обаче не вини никого. Благодарна е, че детето й е живо и здраво. А педиатрите с дългогодишна практика признават, че случаят не е прецедент.

Планове за откривана на Национална детска болница в София има от близо 30 години. И сегашното ръководство на здравното министерство мислило по въпроса. Заради липсата на пари обаче, идеята поне на този етап няма как да се реализира.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.