Рецидивист призна от затвора кражба в писмо до прокурор

Рецидивист с 16 присъди призна от затвора кражба в писмо до Районната прокуратура в Русе, съобщиха от съдебната палата в крайдунавския град. Е.М. задигнал велосипед "Драг" преди 6 г., за която районният съд удължи престоя му зад решетките с още 1 г. при първоначален строг режим.

Докато бил на свобода, крадецът обикалял по отключени входове на жилищни блокове в центъра на Русе и видял оставени велосипеди по междустълбищни площадки. Преди да прибере един, той тръгнал по етажите да звъни на входните врати и даже си изпросил 7 лв. от милозлив обитател.

Вечерта апашът се върнал и си тръгнал с набелязаното колело. На другия ден отишъл при сестра си да й се похвали какво е отмъкнал. После яхнал велосипеда и го продал за 150 лв. на непознат на централния кооперативен пазар.

Миналата есен съвестта или интереса да удължи престоя си в затвора загризали Е.М. и той започнал да разпраща писма с доброволни признания за кражбата до Районната прокуратура в Русе и Великотърновската апелативна прокуратура. Затворникът пишел, че съжалява за кражбата и настоява да го осъдят отново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право