Шофьор плати 108 лева за паркиране в София

108 лева плати шофьор за паркиране в района на болница ИСУЛ в София. Причината е, че паяк вдигнал автомобила му, след като спрял в малка уличка, на която нямало знаци, че паркирането е забранено. Оказало се, че уличката все пак е Зелена зона, но от общината обозначават само начало и край на зоната, съобщава БНТ.

Оказва се, че от общината не са длъжни да обозначават всяка улица - дали е част от зона или не. От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) обясниха, че това е вписано и в Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община.

„Зоната е обозначена с пътни знаци – „вход на зона“ и „край на зона“. Гражданинът е паркирал в обхвата на зоната, което е видно и на картата. Зоната е дефинирана още през 2012 г.“, обясни Румяна Милова, директор Дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ.
Димитър Стоянов живее в Русе, но на всеки 2 месеца идва със семейството си в столицата, за да настроят кохлеарните импланти на двете му деца. Винаги спирал в една малка уличка на гърба на болница ИСУЛ. И сега направил така. След няколко часа се върнал, но не открил колата си.

„Намерих телефон, звъннах, казаха ми къде е, отидох, казаха ми, че дължа 108 лв. Платих и от там насетне се оказа, че аз няма къде да паркирам никъде около ИСУЛ“, разказа Стоянов.
Сега колата му е на платен паркинг, но и там нямало места. Така срещнал друг човек, който имал сходна случка. Димитър Колев, който също редовно спира зад болницата, работи наблизо. Неговата кола била закопчана със скоба. Извикал КАТ.
„КАТ казаха, че за тях по Закона за движение по пътищата ние не сме нарушители“, заяви Колев.

„От тук назад няма никакви знаци, никакви табели, никакви указателни табели, които да оказват забранено паркиране, забранено спиране“, отбеляза Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини