Лиляна Павлова откри при -12 градуса саниран блок в Търново

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в събота откри при -12 градуса студ изцяло саниран блок по проект „Енергийна ефектвност” във Велико Търново.

Лентата на обновената жилищна сграда на ул.”Венета Ботева” бе прерязана от деца и възрастни, които се радват на придобивката. Присъстваха още министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-председателят на парламента Димитър Главчев, кметът на старата столица Даниел Панов и областният управител проф. Пенчо Печев.
„Пожелавам на всички съседи, сега като видят колко по-хубаво и по-топло е да живееш в саниран блок, да имат повече стимул и желание да се включат в програмата. Защото при всички сгради, които санирахме, виждаме спестяване и намаляване на разходите за отопление. Хората, които живеят в тях плащат от 40 до 60 % по-ниски сметки за отопление”, заяви министър Павлова.

Тя припомни, че на територията на цялата страна са финансирани общо 158 сгради, като във Велико Търново те са 4. От тях общо 156 са напълно готови. По думите на Лиляна Павлова, въпреки че програмата за Енергийно финансиране е била временно замразена, тя е приключила успешно през месец декември.

Коментари

Задължително поле