Пакистанка от Благоевград: Жените в Кьолн сами са си виновни, не са били облечени прилично

Жените, които са били нападнати в Кьол сами са си виновни, защото облеклото им не е било прилично. Това заяви в ефира на Нова телевизия пакистанката Рифат, която от 25 години живее у нас.

„Жените не са били прилично облечени. Освен това е имало и алкохол и непознати мъже. Те са повече виновни от мъжете”,смята Рифат, която откакто дошла у нас, не се е връщала в Пакистан.

Рифат твърдо споделя мнението на имамът на Кьолн. Според него нападнатите в града жени в новогодишната нощ също имат вина, защото се размотавали по улиците с предизвикателно облекло, с къси поли, тесни панталони, напарфюмирани.

Тя живее със семейството си в Благоевград от 25 години. По професия е хомеопат, съпругът й – писател. Превърнала България в свой дом, но не свалила булото. Въпреки разбиранията си, тя никога не е слагала бурка. Определя я като обида за мюсюлманската жена и зловещо изобретение на мюсюлманските мъже.

"В Корана никога не пише, че жените трябва да носят бурка. В Афганистан има бурка като огромен чувал, а пред очите им има мрежа“, казва Рифат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини