Якоруда трепери: Мъж почина внезапно, пак ли е ракията-убиец?

Внезапната смърт на 55-годишен мъж разбуни духовете в Якоруда. Според лекарите, причината е инфаркт, но жителите на града си шушукат, че Ангел Качорев може да е поредната жертва на алкохолът-убиец, съобщава struma.bg.

Качорев работил и изведнъж изпаднал в несвяст. Съседите му го открили и се обадили на Бърза помощ. Те обаче само констатирали смъртта. Съмненията на медиците са, че е получил инфаркт. Той обаче живеел сам, роднините му не са поискали аутопсия и е бил погребан.

Жителите На Якоруда обаче се съмняват, че може пак некачествения алкохол да е замесен. Ракията с метанол уби шестима мъже, а други осем бяха приети с токсично отравяне в болница.

Пласьорът на алкохола, в който бе открит метанол, Тайфи Мекльов бе обвинен за търговия с опасно за здравето питие, причинило смърт на повече от едно лице. Той твърди, че ракията менте е донесена в цеха му от Юсуф, който впоследствие почина, за сбирката по Коледа, а от него било мезето. Съдът обаче не му повярва и му наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини