Зодиите: С коя реплика да ги свалим?

Oвен

Какво пиеш?

Жена: Глуповата закачка от рода на “Ох, ослепях! Толкова си красива” няма да мине. Трябва да пробвате с нещо по-материално. Като покана за салса парти. Покажете й ясно, че си падате по нея, защото Овните не разбират от намеци. Но не бъдете прекалено достъпни - ще й развалите удоволствието от лова.

Мъж: Пич, чувала съм, че си страхотен спортист. Какво пиеш? Да те черпя едно.

Никога не им казвай: Че се палят лесно, че грешат и че са неразумни. Както е известно, повечето хора мразят да чуват истината.

Телец

Гладна ли си?

Жена: “Гладна ли си? Знам страхотна пицария/сладкарница/суши бар наблизо.” За разлика от Овните, Телците не си падат по подхода “от вратата за краката”. Те са бавни, искат да ги ухажват дълго, напоително и с множество красиви подаръци и жестове.

Мъж: “Гледаш ли Жак Пепен?” - или подобен въпрос, достоен за кулинар. Тъй като е доста повърхностен, за него ще е важна външността ви. Задължително трябва да сте винаги с перфектно облекло, прическа, грим и т.н.

Никога не им казвай: Ако не знаеш как става, защо не помолиш за помощ?

Близнаци

Какъв ще станеш, като пораснеш?

Жена: “Имам чувството, че с теб мога да си говоря безкрайно.” Тази реплика става и за мъжете. Близнаците са един от най-приказливите и общителни знаци. Да ги привлече човек е лесно, стига да ги заинтригува. Трудно е да задържите вниманието им. Основните проблеми пред ухажорите им са два: как да останем насаме с Близнак и как да издържим на темпото му.

Мъж: “Какъв искаш да станеш, като пораснеш?” Без чувство за хумор няма как да влезете под кожата на Близнаците.

Никога не им казвай: Предпочитам да си останем вкъщи.

Рак

Устройте му засада

Жена: “Имам чувството че се влюбвам в теб.” “Край теб се чувствам уютно. Как го правиш?” Ако говорим сериозно обаче, Раците не са лесен за манипулиране народ. За да им влезете под кожата, трябва да искате да станете най-добрите им приятели, да се понравите на любимците, роднините и приятелите им.

Мъж: Никакви реплики не помагат. Трябва да му устроите засада и да нападнете. Мъжете Раци имат страх от отхвърляне и дори им покажете, че ги харесвате, няма да повярват.

Никога не им казвай: Имам нужда малко да остана сам.

Лъв

Господи, колко си хубава

Жена: “Кожата ти е прекрасна, някакъв специален крем ли използваш?” Или: “Какво правиш, че косата ти е толкова лъскава?” и изобщо няма да сбъркате, ако цитирате цялото стихотворение на Христо Фотев “Колко си хубава. Господи, колко си хубава...”

Мъж: “Спортуваш ли? Тялото ти изглежда в страхотна форма.”

Никога не им казвай: “Дай ключа, аз ще карам.” Моля? Как така ти ще караш моята кола? Или: “Не всичко започва и свършва с теб.” Безумно е. Лъвът от първа ръка знае, че ВСИЧКО започва и свършва с него.

Дева

Обичаш ли да подреждаш?

Жена: “Виж, много бих искал да се опознаем по-добре, но първо ще подредя тези салфетки по цвят и големина, че се изнервям, като ги гледам така разхвърляни.” Намерете общ език и любовта ще ви потръгне.

Мъж: “Би ли ми помогнал? Колата ми нещо не може да запали...” Повечето мъже, родени под този знак, биха избягали с двеста, ако заподозрат, че ги сваляте. Но пък с удоволствие биха помогнали на принцеса в беда.

Никога не им казвай: “Мразя си работата” или “шефът ми е гадняр”. Девите са лоялни и подобно отношение би ги отблъснало.

Везни

Страхотно се обличаш

Жена: “Страхотно се обличаш. Сигурно ползваш професионален имиджмейкър.” Представителите на този знак са големи формалисти - тоест държат на външността, и то предимно под формата на дрехи, чанти, обувки, бижута, коли и т.н.

Мъж: “Този часовник наистина ли е тази и тази марка? Нали знаеш, че Доналд Тръмп/Дейвид Бекъм/който и да е (според интересите на обекта) има същият?”

Никога не им казвай: Че са в грешка или че са некомпетентни. Везните мразят, когато не са прави, но направо се вбесяват, ако имате и аргументи.

Скорпион

Много си загадъчен

Жена: “Мразя страхливци, които казват едно, а мислят друго.” И жената Скорпион няма да има морални сили да не ви отвърне. А от дума на дума...

Мъж: “Много си загадъчен...” От тази реплика той: А) Ще замърка вътрешно като котарак, защото всеки истински Скорпион направо си умира да бъде загадъчен. Б) Ще му стане ясно, че си падате по него и ако има интерес, ще започне маневри.

Никога не им казвай: Не. И също: “Знам една тайна, но не мога да ти я кажа, въпреки че ми се иска, понеже те засяга пряко.”

Стрелец

Знам един таен вход

Жена: “Знам един таен вход към покрива на тази сграда. Искаш ли да отидем?” Жената Стрелец трудно се сдържа, когато й се предложи приключение. Но не й налитайте - трябва първо да се сближите.

Мъж: “За къде би искал да заминаваш сега?” Това ще започне интригуващ разговор за досегашните пътешествия, както и за мечтите му за бъдещите. Може да помечтаете заедно - това сплотява. Добро начало на разговор е и: “Случвало ли ти се е да сънуваш нещо и то да се сбъдне?”

Никога не им казвай: Не се опитвайте да им забранявате каквото и да било.

Козирог

Не давам пари назаем

Жена: “Не обичам жени, които не знаят какво искат от живота.” Без изключение - и мъжете, и жените, родени под този знак, са крайно амбициозни. А може да пробвате и с разчупваща леда реплика като: “Чудя се дали да не си залепя телефона на ухото - май няма да ми отива на ризата, как мислиш?”

Мъж: “Харесвам хора, които знаят как да боравят с парите си.” Или започнете с по-дръзкото: “Никога не давам пари назаем, а ти?”

Никога не им казвай: “Ти си голям кариерист. Спри да се натягаш толкова в работата и си гледай живота.”

Водолей

Нека бъдем приятели

Жена: “Според мен хората трябва първо да са приятели, а след това може да се влюбят.”

Мъж: “Не ми трябват гаджета, защото нямам време да се срещам с тях повече от веднъж седмично.”

Никога не им казвай: че са глупави, идеите им не струват или не са компетентни. Много се обиждат по тези въпроси. Не бива да ги обвинявате, че са безчувствени, защото не е вярно. Подобно на Рибите те живеят едновременно в два свята - видимия и невидимия. Единствената разлика е, че Водолеите, освен че са мечтатели, са и безкрайно интелигентни.

Риби

Ще ме целунеш ли?

Жена: “Да излезем да погледаме звездите.” А малко по-късно: “Ще ме целунеш ли, или трябва да излъжа приятелите, че сме се целували?”

Мъж: “Знаеш ли, мразя да убивам животни, ти какво правиш, ако видиш паяк вкъщи?”

Никога не им казвай: “Спри да ме лъжеш!” Първо, Рибите мразят конфронтациите. Второ, да спрат да лъжат им е непосилно. Другото нещо, което е хем обидно, хем безсмислено да го казвате на представител на този знак, е: “Престани да витаеш в облаците.” “Имам нужда от лична свобода” също е реплика убиец за Рибите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл