ГЕРБ иска еднакво развитие на регионите

"Силата на ГЕРБ е, че не дели кметовете на наши и ваши, и иска да развива регионите еднакво", обяви в Шумен пред журналисти зам.предсеателят на партията Цветан Цветанов. В момента най-голямото предизвикателство било да стане ясно какво е реалното състояние на тези общини, които вече са в управление на ГЕРБ и какви са готовностите за новите проекти, които трябва да се реализират по оперативните програми от предстоящия период.

Цветанов не пропусна да отбележи, че в Шумен не се е променило нищо през мандата на предишния кмет на БСП. Съпоставката с близко Русе показвала разликите.

Зам.председателят на ГЕРБ обеща, че Шумен ще има нова спортна зала и това е предизборно обещание, което ще бъде изпълнено преди края на мандата. Правителството вече отпусна 500 000 лв. за събаряне на стари казарми, където ще бъде модерната зала, за подготвяне на терена и за проектиране. Дори вече било сигурно, че Лили Иванова ще пее в новата зала. Примата дала обещание за концерт, напомни и кметът на Шумен Любомир Христов.

В събота вечерта на отчетно събрание активът анализира изборните резултатите. ГЕРБ е първа политическа сила в региона с 5 общински кметове, 35 на населените места и 54 общински съветници. В община Никола Козлево, където ГЕРБ не са събирали повече от 400 гласа, още на първи тур бил направен пробив с 2200 и кметът вече е от ГЕРБ. "Убеден съм, че това ще е добър импулс за общини като Венец, Върбица и Каолиново", каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини