Борисов: Разговарях с премиера на Турция за ваксините

Премиерът Бойко Борисов публично обяви в събота вечерта във Велико Търново, че лично е разговарял с турския си колега за ваксините, които могат да ни потрябват в екстремни ситуации.

„Това е мое дело и аз не се разграничавам от нито един свой министър”, отсече Бойко Борисов, който участва като лидер на ГЕРБ в Третата политическа академия на женската организация на партията, която се провежда през уикенда в старата столица. Повод за неговото изказване пред дамите от ГЕРБ бе скандалът, който върви заради предоставените на България от Турция 100 000 дози петвалентни ваксини „Пентаксим“.

Борисов уточни още, че сестра му, която е лекар, преди часове му се е обадила , за да му съобщи, че внучето й, което е бебе, също е ваксинирано с тази ваксина. Д-р Красимира Иванова, която е неонатолог е уверила брат си, че ваксините са безопасни.

„Тя ми каза, че утре ще ходи в някакво предаване, за да защити здравния министър д-р Петър Москов. Ще вземем отношение и от парламентарната група - д-р Дариткова, Десислава Атанасова, всички медицински специалисти, които са в парламента”, каза пред дамската аудитория премиерът.

Борисов добави, че всички министри са му равни и скъпи и че в случая няма как да не защити министър Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини