Младежките национали по хокей на лед спечелиха сребро в Мексико

Българският младежки национален отбор до 20 г. по хокей на лед спечели сребърните медали на световното първенство в Трета дивизия в Мексико. Родните ни надежди на леда изиграха общо 5 мача на шампионата, от които спечелиха 4. Трета дивизия на практика е най-ниското равнище в световния хокей на лед и се явява шесто ниво след Топдивизията, както и Първа и Втора дивизия, които имат по две подгрупи.
Българските национали спечелиха срещу Нова Зеландия (4:1), Израел (4:2), Южна Африка (4:2) и Турция (3:1), но загубиха от Мексико (0:3).
Най-резултатен за отбора бе Веселин Диков с шест отбелязани гола. Най-много асистенции записа Мирослав Василев, цели десет (10) от общо петнадесет (15) шайби в мрежата на противника, което го нареди на върха в първенството за "най-полезен играч", заедно с Рои Анаронович от Израел. Димитър Димитров бе избран за "най-добър вратар".

Треньор на отбора е роденият в Канада Даниел Куомо, който дълги години е играл за Холандия и е бил наставник и на младежите на „лалетата“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт