Бойко Борисов: Стабилността в държавата се крепи на моите здрави нерви. Какво искат - да ги изчегъртаме ли?

Премиерът Бойко Борисов обяви публично във Велико Търново, че водещо за ГЕРБ е в държавата да има баланс, тъй като отвсякде България е обградена с бежански вълни от мюсюлмани.

„Стабилността на страната се крепи на моите здрави нерви!", изтъкна Борисов.

По думите му, той не е нарушавал никога добрия тон, когато е засягал тези теми. „Какво искат - да ги изчегъртаме ли? Ами нали още утре ще излязат 20 000 души пред джамиите и ще пристигнат Си Ен Ен, Ал Джазира тук и световни телевизии, за да снимат денонощно. Аз съм виждал възродителния процес - в Дулово, в Каолиново, как над 1 млн. души напуснаха България. Ако НАТО и Варшавският договор тогава не бяха достатъчно силни, България щеше да е като Косово!“ , коментира разпалено Борисов.

Той заключи, че от ДСБ си играят с огъня, като отварят тези теми. „С Радан сме разговаряли много. Той ми знае страховете, знае ми начина на мислене”, добави Борисов.

„Аз границата няма да я мина, вие тук сте жени, майки и знаете какво се изтърпява заради децата и дома”, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийките си по време на Форум на женската организация .

„На Радан не му се сърдя. Дойде при мен и ми каза, че ще прави нов проект, защото трудно може да надскочи ГЕРБ и да излезе извън коалицията. Харесвам такъв подход. Дал съм дума и я спазвам, защото ГЕРБ е не само най-голямата партия, но и балансьор за стабилност. Трябва да премълчаваме, да преглъщаме”, добави Борисов.

ВИЖТЕ ОЩЕ КАКВО КАЗА БОРИСОВ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Премиерът призовава за затваряне на границите

Борисов: Не сме свалили доверието си от Плевнелиев, може да е кандидат за президент от ГЕРБ

Борисов: Разговарях с премиера на Турция за ваксините

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини