Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

От 8 000 до 12 000 евро плащат за новородено бебе от България в Гърция

От 8 000 до 12 000 евро плащат за новородено в Гърция. Това признава Пламен Димитров, които е един от участниците в схемите за търговия с бебета пред Нова телевизия. 10 български дечица минават само за месец през един от каналите.

Пламен разказва, че за болните бебета, които не са продадени се планира да бъдат убити. Той дочул разказ на мъж и жена с близнаци, които били предназначени за продан. „Раждат им се близнаци, но само за едното бебе се намират купувачи. Другото е с увреждания и затова родителите кроят зловещи планове за убийството му“, казва Пламен,

„Някои деца се взимат за осиновяване и въпреки че детските органи не са годни, голяма част от тях за трансплантация, сме чували за канал за органи. Аз съм чувал за такъв канал и знам човек, който държи такъв канал и… Така говорят, така предполагам… Човекът ми казва така: „Пламене, докарай ми момче, момиче, не ме интересува на колко години е, никакви документи не искам да имам. И да няма документи, вика, не ме притеснява тази работа. Той не иска да има никакви документи това дете”, разказва още Димитров. На въпрос колко пари дават за такова нещо, той отговаря – 5000-6000 евро.

Законодателни пропуски и корумпирани нотариуси създавали предпоставки за все още недоказаната документно търговия с органи.

Пламен Димитров споделя още, че някои от клиентките в престъпната схема си купували деца, защото не искали да развалят фигурите си след евентуална бременност и че момичетата се продават за повече пари, отколкото момчетата. Когато става дума за близнаци, съществува голяма вероятност те да бъдат разделени, защото така организаторите на схемата ще получат повече пари.

„Взимам бременните жени от квартирата, където седят и ги кара в болницата, за да родят”, разказа той. „То тези квартира са като фабрика за деца – по няколко бременни чакат да настъпи момента”, допълва той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.