В неделя до минус 22°, следващата неделя - +8°

Студът уби бездомник в Пазарджик

Студът уби бездомник в Пазарджик. Той бил намерен в безпомощно състояние в петък вечерта на пейка в центъра на града. Линейка го откарала в местната болница, а по-късно и в пловдивската “Св. Георги”, но мъжът издъхнал. Лекарите не успели да се справят с пораженията от измръзването на крайниците и с проблемите в дишането.

В неделя ще е последният ден от големия студ през януари. Температурите ще паднат с още един-два градуса спрямо вчера и ще се понижат до минус 22. А следващата неделя ще е с 30 градуса повече, или цели плюс 8. Това съобщи вчера за “Труд” Петър Янков, дежурен синоптик в TV-MET.

Заради денивелацията в София днес ще има разлика от 2 градуса в температурите в столицата и те ще са между минус 18 и минус 16. А в Дунавската равнина ще стане още по-студено - вчера там бе минус 15 - минус 17 градуса, а днес ще е минус 20. “Утре, понеделник, температурите ще са между минус 15 и минус 19 градуса, но от вторник студът постепенно ще се оттегля”, добави дежурният синоптик. Във втория ден от седмицата в западните и източните райони на страната преди обяд ще завали сняг, който ще натрупа 1-3 см нова бяла покривка. Но следобед ще спре. Минималните градуси ще са между минус 10 - минус 5, а максималните: минус 2 - плюс 4. В сряда пък ще се повишат до плюс 6. Сутринта и преди обяд ще има условия да превали дъжд, който при срещата си с хладната земна повърхност ще причини поледици. Затова шофьорите трябва да са особено внимателни. Слаби дъждове ще има и в четвъртък, а все повече слънце - в края на седмицата, когато ще се стопли до плюс 8 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини