Галиче са надига: Протест и контрапротест за Ценко Чоков

Обстановката в Галиче става все по-взривоопасна. В момента там се провежда протест срещу кмета на селото Ценко Чоков и неговия син, който е обвинен в побой над момче от ромската махала. На метри от хората, които се надигат против кмета, други протестират в негова защита, съобщи Нова телевизия.

Мартин Чоков е с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда на съселянина си Радослав Илиев. 19-годишното момче има операция на главата, което не е попречило на Чоков да го бие. В момента Мартин е на свобода срещу парична гаранция от 2000 лв.

Страх ни е от Ценко Чоков, разказват в Галиче

"Протестираме, защото пуснаха сина Ценко Чоков. Докога ще продължава това? Колко заплати още ще дава той, за да освобождават сина му", негодува битият Радослав, който заедно със свои близки се заканиха да протестират, докато постигнат победа.

"Още има охрана пред къщата ни, защото ни е страх. Ценко Чоков ще дойде и ще ни запали къщата", признава опасенията си Радослав пред Нова телевизия. Медицински документи показват, че тийнейджърът е бил със счупен череп.

"Протестирам, защото това момче е съученик на моя син. По време на изборите ми качваха плакати и аз три пъти ги скъсах, а той прати хора и счупиха стъклото. Вчера е ходил в село от човек на човек", обясни недоволството си местна жителка. "Протестите ще продължат до победата. Не искаме Ценко Чоков да се маха със синовете си и цялото семейство. Питаме докога ще ни мачка? Преди Нова година би пак едни момчета и после се отказаха", категорични са хората в Галиче.

300 души подкрепят Чоков

Близо 300 души са се събрали в подкрепа на кмета Ценко Чоков. „Той е по-добър кмет от Фандъкова“, заяви 90-годишен старец, които застава плътно зад Чоков. „Аз живея сама от години и никога не съм била нападана, вижте в другите села как нападат старците. Ценко ни пази“, казва друга негова поддръжничка.

Кметът Ценко Чоков пък заплашва, че ще напусне не селото, а България. Той не можел да издържа на това напрежение. А всъщност точно това искат съселяните му.

Няма доверие в държавата

Тези огнища на напрежение показват, че хората нямат доверие на държавата и започват да взимат закона в ръцете си. Прокуратурата по места се опитва да си свърши работата и да прилага закона, но когато хората виждат какво се случва във ВСС, нямат доверие и имат съмнения. Докато не видим реална решителна политика за справяне с корупцията в съдебната система, доверието няма да бъде възстановено, коментира хвърлилият оставка правосъден министър Христо Иванов пред Нова телевизия.

Фейбук профила на Чоков бил фалшив

Скандалният фейсбук профил на Ценко Чоков бил фалшив. Това заяви самият той и допълни, че е сигнализирал всички компетентни инстанции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини