Президентът Радев връчи български висши държавни отличия на японски държавници (СНИМКИ И ВИДЕО)

Наследници на загинали в „Миджур“ искат по 150 000 лв обезщетение

Отцепиха 200-километрова зона край Габрово заради случай на африканска чума Агенцията по горите във Велико Търново ограничи достъпа до горски територии

Селена Гомес с ново видео, изцяло заснето на айфона й

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва търговия с гласове

Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Порт Варна продава на търг яхти на четвърт век

19 яхти с над четвъртвековна история ще разиграе на търг пристанище Варна. Предстои най-атрактивната публична продан на някогашните морски красавици, която ще привлече интереса на яхтсмени и любители на андреналина по вода.

Най-скъпа в предстоящия търг, насрочен за сряда, е „Андромеда“, наддаването за която ще тръгне от близо 59 500 лева. Дълга над 14 метра, тя беше първоначално предвидена да се преотстъпи като съдийска яхта при състезания и регати в подкрепа на морските спортове, но собственикът е решил да я продаде.

Най-новата лодка е „Лили“, пусната на вода през 1988 г. , която се продава със стартова цена от 33 709 лева. На тезгяха вадят и яхти на повече от 4 десетилетия – от 1973 г. Отсега се очаква най-големият интерес да е към спортно-туристическите яхти „Алгол“, „Денебола“, „Проксима“, – конрад 25 , внесени някога от Полша. Сред тях е „Нунки“, към която известни варненци имат сантимент, като например местният соцлидер Борислав Гуцанов, който с нея след уволнението си от казармата е ходил на Световно първенство. А „Сириус“ е участвала в престижна регата в Егейско море.

На търга се предлагат и по-скромни ветроходни лодки на начални цени от 79 до 81 лева. В списъка на предлаганите за продажба яхти не е легендарната „Булкон стар“, донесла голяма международна слава на родното ветроходство, но вече негодна за плаване. Яхтата, която е 11.5- метров еднотонник, закупен от ФРГ и печелил Световен шампионат през 1979 г., най-вероятно ще бъде експонирана в новата атрактивна зона на Морска гара във Варна.

Пристанище Варна продава яхтите, защото вече не са в добро техническо състояние.Приходите от продажбата им ще отидат за подпомагане на детските класове във ветроходството и морските спортове, към които портът е поел ангажимент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.