На 16 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 16.11.2019

МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

Акт-16 за започнат през 2007 г. околовръстен път при Бобошево

Започнатият през 2007 год. и пуснат през юни 2014 год. 1,1-километров околовръстен път при Бобошево ще получи акт-16 днес в понеделник, казаха експерти по проекта. Изграждането на „стратегическия“ за града и по направлението Кюстендил-Благоевград обект се натъкна на редица перипетии. Придошлата река Струма съборали и заляла бетонна стена в строеж за над 100 хил. лева, едва не отнесла и техниката.

Заради несъответствия в проектирането и най-вече поради финансови проблеми през 2008 год. пътят е замразен. През есента на 2013 год. работата е възстановена с отпуснати „извънредно“ от АПИ 2,5 мил.лева. Пътят, който плътно следва брега на Струма, се използва вече две години. Заради неизградена рампа пред две от къщите по трасето обаче издаването на акт-16 се забавило чак до януари 2016 год.

 Междувременно от общината в Бобошево искат поставянето на светофарна уредба на кръстовището при центъра на града. Там, заради незачетено от местни водачи предимство за движещите се по околовръстня път, станаха няколко катастрофи, дни след пускането на движението по него беше потрошена мантинела. Пътят през Бобошево е най-пряката връзка между Македония и Гърция през ГКПП-Гюешево. Средно на денонощие по направлениието Невестино-Бобошево-гл.път Е-79 преминавали към 1900-2000 превозни средства, сочи статистиката. След пускането но магистрала „Струма“ обаче движението закъм Гюешево и Македония се пренасочи през пътен възел Бинека-Кюстендил-ГКПП-Гюешево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.