Доброволни отряди срещу бандитите в Пловдивско

Сформиране на доброволни отряди, които да осигурят безопасността на жителите от селата в Пловдивска област и да бранят местните хора от нападенията на бандити. Това е една от мерките, предложена от кметовете на няколко общини в региона заради липсата на постоянно полицейско присъствие.

Първият доброволен отряд за справяне с битовата престъпност от 6-7 души вече е сформиран в Караджово - родното село на плеймейтката Николета Лозанова и бившия футболен национал Васил Драголов. Местните хора са организирани от кмета Димитър Димитров, който е бивш полицай, а отрядът обикаля вечер, за да са спокойни хората от селото. Подобни формирования се очаква да бъдат създадени и в останалите села от община Садово, където се чувства остър недостиг на полицаи. Същото е положението и в родопската община Лъки. Там за планинския град и съседните 8 села се грижи един-единствен полицай. На всичкото отгоре в района му влизали и курортът Нареченски бани, жалва се кметът на Лъки Валентин Симеонов. Според него са нужни поне още двама униформени, но бедната община не може да задели от бюджета си 16 000 лв., колкото е годишната издръжка на един полицай.

Кметът на Съединение Атанас Балкански също се жалва от недостиг на полицаи в 10-те населени места в общината, която се обслужва от РПУ - Труд. Балкански също ще събира доброволци. В този район попада и село Голям чардак, в което в началото на януари бяха пребити от крадци дядо Манчо и баба Пенка Манчеви. Въпреки че премиерът даде ултиматум престъпниците да бъдат заловени, трета седмица случаят остава неразкрит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право