Малко по-топло утре, минимални температури от - 10 до -15 градуса

Малко по-топло в сравнение с днес ще бъде времето утре. Минималните температури в Южна България ще са между минус 5° и минус 10°, в Северна – между минус 10° и минус 15°, на отделни места и по-ниски, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
През нощта облачността ще е в процес на намаление. По поречието на Дунав и на места в котловинните полета отново ще се образува мъгла.

Утре до обяд ще преобладава слънчево време, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще се появи и слаб запад-северозападен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури от минус 6-7° в районите с по-трайна мъгла, до 4-5° на места в Южна България. През нощта срещу вторник облачността ще се вплътнява и ще започнат превалявания от сняг. В северозападните райони ще има условия снегът да премине в слаб дъжд и да се образуват поледици. Това съобщиха за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в началото и края на деня. Все още без валежи. Ще духа слаб западен вятър, който по-късно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 0° до 3°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините повече слънце ще има преди обяд. След пладне облачността от запад ще се увеличи. Валежи от сняг ще има през нощта срещу вторник. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части и силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.
Във вторник в часовете преди обяд все още в Южна България ще превалява слаб сняг. Около и след обяд и там валежите ще спрат. От север облачността ще се разкъсва. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от север. Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, а максималните между 0° и 5°.

Затоппляне

През следващите дни повишението на температурите ще продължи. В сряда ще има разкъсана, предимно значителна облачност, без валежи. На места в низините и котловините ще бъде мъгливо. В четвъртък над планинските райони облачността ще намалее до предимно слънчево, а в равнинната част от страната условията за мъгла или инверсионна облачност ще се задържат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето