Турист остана без пари след баня в село Баня

Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Международният тероризъм и миграцията обсъжда ПАСЕ в Страсбург

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) се събира на редовната си зимна сесия в рамките на шестмесечното българско председателство на Комитета на министрите. Миграцията и бежанската криза в Европа, международният тероризъм и функционирането на демократичните институции в Полша ще бъдат обсъждани в Страсбург, предаде БНР.

Днес се очаква речта на външния министър Даниел Митов. В качеството си на председател на Комитета на министрите на Съвета на Европа той ще направи обръщение и ще отговаря на въпроси в 16 часа, българско време. Утре пък ще бъде обръщението на президента Росен Плевнелиев.

Сесията отново започва под знака на разминаването между Страсбург, като своеобразна европейска столица на човешките права, и Москва, защото Руската федерация не е подала акредитации на своите парламентаристи навреме, за откриването на сесията днес, стана ясно от писмото, изпратено от председателката на ПАСЕ. Руските пълномощия бяха ограничени от април 2014-а година, след анексирането на Крим.

Международният тероризъм е във фокуса на зимната сесия с два специални доклада, за чуждестранните бойци в Сирия и Ирак и за това, как борбата с международния тероризъм да зачита ценностите на Европа. Очаква се Арлен Дезир, държавният секретар по европейските въпроси на Република Франция, да вземе участие в общото разискване. Още днес, в началото, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа ще избере и своя нов председател за срок от една година, с право да бъде подновен еднократно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.