Малък Сечко идва с дъжд и сняг, преди това чакаме затопляне

Затопляне започва от утре и през следващите дни температурите чувствително ще се повишат. Това каза синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Красимир Стоев за "Фокус".

По-високите температури ще се задържат за кратко, тъй като от началото на февруари отново се чака студ. Според прогнозата времето Малък Сечко ще дойде с доста динамично време и живакът отново ще падне.

„През първите дни на месеца ще е доста динамично. Динамиката на атмосферните процеси на Балканския полуостров ще се повиши. В началото на месеца ще премине студен фронт, на места ще превали краткотрайно дъжд, температурите временно ще се понижат. По-повишена вероятност за създаване на валежна обстановка има в края на първото десетдневие, което включва Средиземноморски циклон и валежи от дъжд, които ще преминат в сняг почти в цялата страна“, уточни синоптикът.

Красимир Стоев допълни, че най-ниската температура, отчетена през студените дни, е в Севлиево - 28 градуса. Историческият рекорд в страната за най-студено време държи Трън с минус 38 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини