Села искат ремонт на съсипан от тирове път - от АПИ увериха, че ще се оправи

Тежкотоварни камиони газят вече трети месец междуселски път, който обаче е част от републиканската пътна мрежа. Заради ремонт на шосето от Сандански за Петрич трафикът към най-южния ни град е пренасочен от ноември насам през селищата Кърналово, Старчево, Михнево, Кавракирово и Първомай.

„Няма да оставим така нещата. Искаме веднага ремонт, щом се възстанови движението по главния път. Увериха ни, че ремонтът там приключва на 9 февруари, а пари за асфалтиране на нашето шосе са преведени. Агенция „Пътна инфраструктура” трябва да оправи пътната отсчека, че е съсипана от тировете, дето всеки ден минават по нея. Надупчена е като швейцарско сирене”, заяви кметът на село Кърналово Стоян Бойчев.

Той разкри, че местни хора са били против движението да минава през петте села, но разумът е надделял. „Няма как да спрем трафика. Друг алтернативен път за Петрич от Сандански няма. Вярваме, че ще ремонтират шосето. В противен случай ще има протести. Надяваме се, че до 2 май, когато е празникът на селото ни, ремонтните дейности да са приключили”, каза още кметският управник на Кърналово.

Ремонтът на главния път за града създава дискомфорт на пътуващите. Те се отбиват по шосето през петте села. Пътуването се удължава с цели 15 километра. Самият пътен участък не е в добро състояние, а всеки ден по него минават десетки тежкотоварни автомобили. „От АПИ са поели ангажимент да направят основен ремонт и на това трасе, което в момента се използва, за да се стигне до Петрич”, увери градоначалникът на Петрич Димитър Бръчков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони