Последно предупреждение за неразчистени тротоари в Търговище

Последно предупреждение към граждани и фирми за неразчистени тротоари и опасни ледени висулки отправи община Търговище преди да пристъпи към санкциониране на нарушителите на наредбата за обществения ред.

От кметството припомниха на жителите на града и селата, че при снеговалеж и заледяване трябва да почистят пред входовете си или обектите, които стопанисват. Това се отнася и за площадките в района им с цел безопасно движение.

Нормата е за ръководителите на учреждения, търговски обекти, управителите на етажна собственост и стопаните на еднофамилни жилища. Те са длъжни да премахнат и опасните ледени висулки, които застрашават преминаващите.

От кметството досега правиха проверки и даваха предупреждения. Написаните протоколи за отстраняване на нередностите са 22. Следват нови проверки и санкции. За физическите лица, нарушители на наредбата, глобите са от 20 до 100 лв., а за фирмите от 100 до 500 лв.

След обилния мокър сняг, който натрупа в отделни райони на общината и по 50-60 см, все още продължава рязането и изнасянето на изпочупени клони. Има отделни обществени площи, които не са обработени, поради насочване на почистващата фирма към други места с по-голямо движение.

Заледяванията по улиците остават по-голям проблем за движението. Миналата седмица в "Спешно приемно" на болницата в Търговище са докарани 7 човека с фрактури, а в понеделник до обед вече имало две счупени тазобедрени стави. Още колко пациенти са потърсили помощ директно при ортопедите не е ясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони