Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Последно предупреждение за неразчистени тротоари в Търговище

Последно предупреждение към граждани и фирми за неразчистени тротоари и опасни ледени висулки отправи община Търговище преди да пристъпи към санкциониране на нарушителите на наредбата за обществения ред.

От кметството припомниха на жителите на града и селата, че при снеговалеж и заледяване трябва да почистят пред входовете си или обектите, които стопанисват. Това се отнася и за площадките в района им с цел безопасно движение.

Нормата е за ръководителите на учреждения, търговски обекти, управителите на етажна собственост и стопаните на еднофамилни жилища. Те са длъжни да премахнат и опасните ледени висулки, които застрашават преминаващите.

От кметството досега правиха проверки и даваха предупреждения. Написаните протоколи за отстраняване на нередностите са 22. Следват нови проверки и санкции. За физическите лица, нарушители на наредбата, глобите са от 20 до 100 лв., а за фирмите от 100 до 500 лв.

След обилния мокър сняг, който натрупа в отделни райони на общината и по 50-60 см, все още продължава рязането и изнасянето на изпочупени клони. Има отделни обществени площи, които не са обработени, поради насочване на почистващата фирма към други места с по-голямо движение.

Заледяванията по улиците остават по-голям проблем за движението. Миналата седмица в „Спешно приемно“ на болницата в Търговище са докарани 7 човека с фрактури, а в понеделник до обед вече имало две счупени тазобедрени стави. Още колко пациенти са потърсили помощ директно при ортопедите не е ясно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.