Доайенът на местния парламент в Търново кара ски в парк

Дойаенът на Общинския съвет във Велико Търново и учен проф. Михаил Харалампиев кара ски в градския парк "Никола Габровски". Преподавателят в Националния военен университет "Васил левски" е намерил начин да упражнява любимия си спорт в близост до дома си. Често компания му прави неговият внук Михаел Павлов, който е курсант в НВУ и върви смело по стъпките на дядо си и в спорта.

При обилен снеговалеж, проф. Харалампиев прави писта в парка и кара ски за дълго бягане. "Така се чувствам все едно съм на курорт. Излиза ми много по евтино, отколкото да пътувам до Банско, Боровец или Пампорово, за да се наслаждавам на зимното си хоби. Може би за някои минувачи изглеждам като странник, но изпитвам голямо удоволствие", сподели проф. Харалампиев.

Ученият се запалил по ските още в детските си години в Габровско. "Тогава снежната покривка надхвърляше 2 м. С приятелите ми си правехме ски от дъгите на бъчвите на нашите дядовци, използвахме за щеки други подръчни материали", спомня си ученият.

Като ученик станал един от състезателите на юношите по дълго бягане на 10 км.След това като курсант пък участвал и в състезания.

"Станах и абсолютен шампион по биатлон с автомат "Калашников". По- късно любовта ми към спорта се пренесе и на лекоатлетическата писта, и на боксовия рунд", реди проф. Харалампиев.

Общинският съветник от ГЕРБ споделя още, че спортът носи равновесие между духа и физическото тяло. "Тези занимания ми помагат и в научната дейност като химик. Има много държавници в света, включително и у нас, които спортуват активно, а в това число са и редица президенти", припомня проф. Михаил Харалампиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица