Оправдаха граничар за стрeлба по деца

29-годишен бивш граничен полицай от Свиленград бе оправдан, че е стрелял с газов пистолет по четири непълнолетни деца. Това стана с решение на Районния съд в пограничния град.

Инцидентът в квартал "Изгрев" бе на 5 юни 2014 г. Тогава Яни Атанасов бе служител на граничната полиция и бе задържан за 24 часа за непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред.

Докато бил в почивка Атанасов се раздразнил, че деца от блока му вдигат шум и излязъл да ги сплаши с газовото оръжие. Той гръмнал във въздуха с пищов "Zoraki". Според прокуратурата Атанасов казал на децата: "Пръскайте се или ще гръмна някого".

Сигнал за станалото подала комшийка. Първоначално съседи твърдели, че Яни на няколко пъти крещял на децата пред блока да пазят тишина или да идат да играят другаде. След като се показал за пореден път на терасата си, служителят на реда гръмнал във въздуха, за да сплаши малчуганите и те се разбягали.

Според Атанасов пък изстрелът бил произведен случайно. Впоследствие граничният полицай бе уволнен дисциплинарно. Сегашното решение на магистратите от Свиленград може да бъде протестирано от прокуратурата пред Хасковския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини