Полети от 8 нови дестинации до Варна

Пътници от 8 нови дестинации ще летят до и от Варна тази година.

Две от въздушните връзки ще са до френските градове Лил и Тур, други две - до руските Калининград и Екатерининбург, а останалите ще свързват Варна с градове от Германия, Чехия, Белгия и Полша.

Това съобщи Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, което от 10 г. управлява летищата във Варна и Бургас.

За този период в тях са инвестирани 340 млн. лв., като тази година ще бъдат вложени още 15 млн. лв. В юбилейната за компанията година до Варна международни полети ще поддържат 3 нови авиокомпании - българска, немска и полска.

"Очакваме 2016 г. да е по-добра от миналата - с ръст на пътниците от Англия, Германия, Полша, Чехия, Дания и особено на руснаците, които се оттеглят от Турция и Египет", обясни Хеппе. Той отчете, че въпреки солидния спад на пътници от Русия до морето летище Варна е приключило 2015 г. с 1% ръст на обслужените пасажери. Главен принос за това има редовната и вече ежедневна линия до Истанбул. С над 20% повече са били миналата година и гостите от Великобритания, Полша и Норвегия, а при немците ръстът е бил 14%.

За 10-ата годишнина от създаването на компанията всеки месец пътниците на варненското летище ще бъдат сюрпризирани с приятни изненади. Първата бе 10-метрова баница с късмети, от която опитаха летящите от и за София, Виена, Лондон и Истанбул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони