Изграждат общ координационен център за видеонаблюдение на всички общини в Пловдивско

Изграждане на общ координационен център за видеонаблюдение на всички 18 общини в Пловдивско регион и преразпределение на патрулите, за да могат да достигнат до най-крайните райони на територията на областта, са най-неотложните мерки, които ще бъдат предприети в региона в борбата с бандитите и битовата престъпност.

Това стана ясно след срещата по сигурността в Пловдив, свикана от областния управител Здравко Димитров. В нея участие взеха шефът на Областна дирекция на МВР Христо Разсолков и неговият заместник Георги Георгиев, началници на районни полицейски управления, представители на частни охранителни фирми и кметове на общините в областта. Те признаха, че най-големият проблем в повечето населени места е липсата на достатъчно човешки ресурс и недостиг на дневни и нощни патрули, които не могат да обхванат отдалечените райони на общините.

Поради тази причина в по-голямата част от тях се поставят видеокамери и се изграждат локални мрежи за видеонаблюдение. Нужно е обаче да се работи за изграждане на общ координационен център, от който ще може да се проследява в реално време криминологичната обстановка по места. Възможност за изграждане на подобен център за видеонаблюдение и закупуване на съответната техника дават някои европейски програми. Част от кметовете се поинтересуваха и от създаване на подразделения на общинска охрана по места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони