Хиляди жители на Стрелча тръгват към Пловдив на протест срещу екскмета Иван Евстатиев

Хиляди жители на град Стрелча подготвят поредния си протест срещу бившия им кмет Иван Евстатиев. Той е задържан и обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка. Както Труд писа, днес предстои мярката му за неотклонение да бъде разгледана от Пловдивския окръжен съд, тъй като почти всички съдии от Пазарджик си направиха отвод.

Заради преместването на делото, хората, които искат справедливост, се реорганизират да пътуват до по-големия град, където в ранния следобед трябва да започне делото, съобщи Нова тв. Вече има и събрани 1000 подписа в подкрепа на исканията на хората за върховенство на закона.

"Прокуратурата е абсолютно убедена, че е извършено това престъпление и се касае за изнасилване, като жертвата е била преведена в безпомощно състояние с изпиването на голямо количество алкохол", съобщи по-рано говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Това й безпомощно състояние е предизвикано от извършителя и за доброволност категорично не може да се говори, допълни тя. Обвинението иска 10 години затвор за екскмета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право