Пуснаха биячите на Тодор от Враца срещу 2000 лева гаранция

По 2000 лева гаранция за двамата братя, обвинени в убийството на Тодор от Враца, определи Софийският апелативен съд. Магистрати в столицата гледаха мярката за неотклонение на Десислав Дамянов и Иван Дамянов, съобщи БГНЕС.

Двамата са обвинени за предумишлено убийство на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца. Досега бяха с мярка за неотклонение „домашен арест", която им определи Окръжният съд във Враца.

Апелативният съд обаче реши, че няма опасност Иван и Десислав Дамянови да се укрият или да извършат друго престъпление. Все още обаче не са готови двете назначени експертизи - медицинска и видео. Заради медицинската експертиза все още се чака отговор на въпроса дали има пряка връзка между смъртта на Тодор и сбиването, в което той е участвал.

При промяна на обстоятелствата мярката на двамата може да бъде променена във всеки един момент, смятат магистратите. Двамата братя ще бъдат пуснати на свобода, веднага след като внесат по 2000 лева гаранция.

Десислав и Иван Дамянови не се явиха пред Апелативния съд в София. Те бяха представлявани от адвоката им Росен Бончев. Той пък отказа да коментира на излизане промяната в мярката и заяви, че има по-важни случаи в държавата, предаде Нова тв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини