Проф. Константинов: Нулеви са шансовете на Радан Кънев за стабилен десен проект

„Шансовете на Радан Кънев за стабилен нов десен проект са нулеви". Това заяви проф. Михаил Константинов, цитиран от Фокус.

„Политическо лидерство у нас винаги ще се намери, но се опасявам, че няма да се намерят достатъчно хора", коментира бившият шеф на ЦИК.

„За да бъде успешен един такъв проект, трябва да се гонят две цели: едната е 140 000 души, които да го подкрепят, това е количеството гласове, които вкарват в парламента, и второ - около 30-35 хиляди гласа поне, за да вземе заветната субсидия, когато постигне 1% на парламентарните избори. Не виждам как сега може да се постигне подобна подкрепа, при положение, че все пак има една дясно-центристка партия - ГЕРБ, че традиционната десница продължава да съществува в лицето на СДС, макар и главно като име. Аз не виждам откъде ще се откъсне още едно парче електорат - това е проблемът на Радан Кънев", каза още проф. Константинов.

Той допълни, че върху новата формация, която подготвя бившият лидер на ДПС Лютви Местан, ще бъде оказан натиск от чужбина и прогнозира, че проектът трудно ще се наложи на политическата сцена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини