Крадец върна вещите на обрани съседи

Изявен крадец от шуменското село Ловец, баща на четири деца, обра съседите си, които заминали в чужбина. Полицаите бързо стигнали до Сезгин Х. /34 г./, а той се оправдал с крайна бедност, глад и недоимък. В големия сняг не успял да намери пазар за откраднатите ел. уреди и безславно ги предал на криминалистите.

От едната къща Сезгин прибрал моторен трион, дрелка, ъглошлайф и ръчен циркуляр. Във втория дом напразно се морил да влиза през прозорец, защото взел само няколко пакетчета напитка "3 в 1".

Апашът живеел в същата махала и добре знаел, че двете жилища са необитаеми. В началото на месеца собствениците заминали за Германия. Когато в края на миналата седмица част от роднините се върнали, заварили пораженията. Сега вещите са върнати, но голямата щета са разбити интериорни врати.

През лятото Сезгин имал работа, изкарвал по 40 лв. дневен надник. Но сега никой не го наемал и се върнал към старото си хоби. През 2012 г. бил осъден на 8 месеца затвор пак за кражба. След кратък арест е пуснат на свобода, но отново ще бъде съден. Признал и други стари кражби, чийто автор се издирвал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право