Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

EK призова Лондон да обясни „възможно най-скоро“ какво планира за Брекзит

Графа заведе семейството си в Египет (СНИМКИ)

5-метрова вълна заля село в Сибир след скъсване на язовирна стена (ВИДЕО) Към момента жертвите на тежкия инцидент са 15

Британските депутати принудиха Борис Джонсън да иска от ЕС отсрочка за Брекзит

Вицепрезидентът разговаря с ръководителите на Съвета на Европа и на неговата Парламентарна асамблея

Баскетболен празник “Играй с Везенков!” в Ботевград

Египет показа откритите преди дни 30 саркофага с мумии (ВИДЕО, СНИМКИ)

Таксиджии заплашват с блокада община Варна

Над 2000 жълти коли във Варна заплашват с блокада община Варна, заради таксиметровота война, която се разгоря край морето.

Дъмпинг удари тарифите на километър от 0.79 ст на 0.60 ст през деня и на 0.65 ст през нощта. Ще блокираме община Варна, защото местният парламент свали миналата година долния праг от 0.79 ст. на 0.60 ст. Това развърза ръцете на най-малката таксиметрова фирма „Хипо такси“ да свали цените на ръба, за да се наложи нелоялно на пазара, коментира за „Труд“ Димчо Иванов , председател на Независимия транспортен синдикат „Авто 94“. Той потвърди за екшъна, станал в началото на седмицата пред офиса на фирмата, където едва не се е стигнало до фатални последици благодарение на бързата намеса на полицията във Варна.

„Не мога и аз да спра таксиметровите шофьори, които ще останат без хляб, работейки под себестойност на услугите. 2300 коли трябва да се претарифират в ДА “ Метрологичен и технически контрол,, за което трябва да се редят минимум 3 месеца, а за това време кой ще им храни семействата. На ден могат да минат по 10 коли, а 1200 лева е глобата без такъв преглед “ обясни синдикалният лидер.

Имаме ултиматум да вдигнем до вторник на обяд цените, иначе ни заплашват с трошене на колите и саморазправа, каза организаторът от „Хипо такси “ Кирил Киров. Във фирмата все още правят анализ на ситуацията, а и дават показания пред полицията за конфликта преди това. Над 300 таксиметрови шофьори от други компании и конкуренти нахлуха в късния следобед в понеделник, вдигнаха скандал , стигна се и до размяна на удари. Във вторник напрежението продължи , като се очаква вече таксиметровата война да вземе на прицел и общинарите.

Няма задържани лица след конфликта между представители на таксиметровите компании, никой не е подавал жалба за побой, полицията продължава своята проверка, казаха от пресцентъра на ОД на МВР във Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.