Таксиджии заплашват с блокада община Варна

Над 2000 жълти коли във Варна заплашват с блокада община Варна, заради таксиметровота война, която се разгоря край морето.

Дъмпинг удари тарифите на километър от 0.79 ст на 0.60 ст през деня и на 0.65 ст през нощта. Ще блокираме община Варна, защото местният парламент свали миналата година долния праг от 0.79 ст. на 0.60 ст. Това развърза ръцете на най-малката таксиметрова фирма "Хипо такси" да свали цените на ръба, за да се наложи нелоялно на пазара, коментира за "Труд" Димчо Иванов , председател на Независимия транспортен синдикат "Авто 94". Той потвърди за екшъна, станал в началото на седмицата пред офиса на фирмата, където едва не се е стигнало до фатални последици благодарение на бързата намеса на полицията във Варна.

"Не мога и аз да спра таксиметровите шофьори, които ще останат без хляб, работейки под себестойност на услугите. 2300 коли трябва да се претарифират в ДА " Метрологичен и технически контрол,, за което трябва да се редят минимум 3 месеца, а за това време кой ще им храни семействата. На ден могат да минат по 10 коли, а 1200 лева е глобата без такъв преглед " обясни синдикалният лидер.

Имаме ултиматум да вдигнем до вторник на обяд цените, иначе ни заплашват с трошене на колите и саморазправа, каза организаторът от "Хипо такси " Кирил Киров. Във фирмата все още правят анализ на ситуацията, а и дават показания пред полицията за конфликта преди това. Над 300 таксиметрови шофьори от други компании и конкуренти нахлуха в късния следобед в понеделник, вдигнаха скандал , стигна се и до размяна на удари. Във вторник напрежението продължи , като се очаква вече таксиметровата война да вземе на прицел и общинарите.

Няма задържани лица след конфликта между представители на таксиметровите компании, никой не е подавал жалба за побой, полицията продължава своята проверка, казаха от пресцентъра на ОД на МВР във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони