Ало-измамници измъкнаха 5850 лeва от пенсионери в Русе

Още двама пенсионери изгоряха от ало-измамници в Русе. В първият случай 85-годишна старица броила 4850 лв. за уж закупени радиатора от сина й, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Едва когато му се обадила, майката разбрала, че се предоверила.

Бабата твърдяла, че на домашния й телефон позвънил непознат мъж от името на нейния син. Той й обяснил, че е управител на фирма и са нужни 11 000 лв. за капарираните 6 радиатора. Трябвало да се дадат половината пари и пенисонерката връчила наличните си спестявания на пристигналия куриер.

За телефонна измама алармирал и синът на 83-годишната му майка, която харизала 1000 лв. Мним служител на "Енергото" отначало й обяснил, че трява да отиде в офис на електроразпределителното дружество за подмяна на електромера.

Малко по-късно й позвънил друг мъж, че синът й току-що е пострадал при инцидент. Той бил откаран спешно в болницата и за лечението му били нужни всичките пари, колкото имала майка му вкъщи. Тя дала спестените си около 1000 лв. на пристигналия куриер.

Случаите се разследват от заведените дознания за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс /НК/.

Коментари

Задължително поле