Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

Трус от 2,6 по Рихтер в района на Доспат

Свинското поскъпна с 45% за година Цената му е рекордна за последните 5 години

Българските купувачи на имоти се завърнаха по морето 60% от сключените сделки са с нашенци

Намериха корозирал снаряд във вилна зона „Киноцентъра“ в София

Десет адвокати бранят Баневи в спецсъда (обзор) Оставиха приватизатора в ареста

Трима работници пострадаха след падане от покрив в Чепеларско

Тарашат Кресна за изборен туризъм

Албин Курти: Несправедливо е Албания и Северна Македония да не започнат преговорите за присъединяване към ЕС

Премиерът на Испания посети Барселона Педро Санчес отказа да се срещне с лидера на Каталуния

498 жертви на пътя от началото на годината Младеж загина край Златица

Приеха бюджета на Бургас

На редовна сесия във вторник, с 42 гласа „за“, 3 „против“ и без въздържали се, бургаските общински съветници приеха Бюджет’ 2016. Той е в размер на 164 милиона лева.

Кметът Димитър Николов обяви, че ще приеме всяко конструктивно предложение, независимо от коя партия идва то. Бургаският кмет подкрепи идеята за създаването на общински здравен фонд и заяви, че по този начин ще се увеличи съществуващото финансиране за лечение на нуждаещи се бургазлии.

„Откакто съм кмет, не е имало бюджет, в който да са заложени толкова много средства и дейности за благоустройството на кварталите и съставните селища. Асфалтиране, нови паркоместа, енергоефективно осветление, благоустрояване на междублоковите пространства, изграждане на канализации са само част от дейностите, предвидени за тази година“, каза още по време на дебатите Николов.

На сесията беше увеличена и сумата за стимулиране на талантливи бургаски деца, а 40 000 лева ще бъдат целево насочени за изграждане на отоплителна инсталация на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, чиeто укрепване се очаква да приключи през май.

Няма друг град в България, който да отделя толкова средства за финансиране на програмата ин-витро, например. От петте най-големи градове в България, Бургас е с най-ниско ниво на местните данъци и такси и въпреки това успяваме да предвидим средства за всички сфери“, допълни кметът на Бургас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.