Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Подземни контейнери за твърди отпадъци в Благоевград и Разлог

Подземни контейнери за твърди отпадъци ще бъдат монтирани в Благоевград и Разлог. Това ще стане след одобряване на проект, който областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов внесе по Програмата за трансгранично сътрудничество „България – Македония 2014 – 2020 г.“ Стойността му е 380 хил. евро, като финансирането е на 100% от ЕС.

Пилотни общини по проекта „Интелигентни комунални градове“ са Благоевград и Разлог, а продължителността е 2 г. От македонска страна участва община Кочани.

Подземни контейнери ще работят чрез уеб базирана електронна система за известяване нивото на отпадъците. Контейнерите ще бъдат подземно поставени и снабдени с повдигащ механизъм, който да ги издига на нивото, от което да бъдат събирани. Те се поставят в бетоново корито, а над земята е само приемното устройство. Така няма да се разпиляват боклуците, дори и да не са затворени капаците. Те пък ще се задействат чрез хидравлична система.

Областната управа е подготвила и втори проект, отново с македонската община Кочани „Зелени сгради за общо зелено бъдеще“ с бюджет 397 678 евро. По него се очаква да бъдат реновирани административни сгради на Областна администрация Благоевград и община Кочани, с цел подобряване на енергийната им ефективност. Ще се обучават и служители за прилагане на мерки за намаляване на последиците от климатичните промени, „зелена“ инфраструктура и „зелен“ транспорт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.