Атанас Мерджанов от БСП: Още не са събрани подписите за вота на недоверие

Формално подписите за внасянето на вот на недоверие към правителството още не са събрани, но това е въпрос на няколко часа, каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ говорителят на БСП и депутат Атанас Мерджанов.

Той припомни, че има постигнато съгласие между три формации – социалистите, ДПС и Българския демократичен център за вот заради здравната политика на кабинета.

„Много от независимите депутати също проявяват интерес. Водихме разговори с всички парламентарни групи, които не подкрепят правителството“, обясни Мерджанов.

На въпрос как ще коментира обвиненията на лидера на ДСБ Радан Кънев, че левицата атакува само министрите на Реформаторския блок, а ДПС дори са се консултирали с ГЕРБ по темата, Атанас Мерджанов заяви:

„Кънев се опитва да излезе от тази двойствена ситуация – хем да е в опозиция, хем в управлението, хем министърът на здравеопазването, който е излъчил, да е извършил престъпление (за скандала с ваксините от Турция – б.а.)“.

Депутатът от левицата обясни, че не знае откъде идва внушението, че вотът е насочен към представителите на реформаторите във властта.

„Критики сме отправяли и към вицепремиера Бъчварова, към министър Лиляна Павлова“, каза Мерджанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика