Затоплянето продължава и утре, живакът скача до 10 градуса

Затоплянето продължава и утре. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в североизточните райони - минус 9° – минус 7°. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в районите с мъгла и малко по-ниски. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде разкъсана – предимно средна и висока, по-значителна до обяд в Западна България. По поречието на р. Дунав ще се образува мъгла или ниска облачност. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони до умерен от запад-югозапад.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, по-значителна по Северното Черноморие, но без валеж. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад. Максимални температури между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, по-значителна до обяд в масивите от Западна България. Без валежи. Вятърът ще отслабне и ще бъде предимно умерен, по високите части до силен от северозапад. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 3°, на 1200 метра – около 6°.

И в четвъртък ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина през деня временно до умерен северозападен вятър. В петък облачността ще се увеличава и през нощта срещу събота на места ще превали слаб дъжд. Затоплянето ще продължи и минималните температури ще са близки до 0°, а максималните ще са около, на места и над 10°. В събота за кратко ще проникне студен въздух. Все още на места в източната част от страната ще превалява слаб дъжд, но и там ще спира; облачността ще се разкъсва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето