Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Съд увеличи наказания за убийци на ветеринар

Тричленен състав на Апелативния съд във Велико Търново е изменил частично присъда постановена от Окръжния съд в Плевен, като е увеличил наказанията на двама от петима подсъдими за убийство на ветеринар.

С решение от 17 юли 2015 г., първоинстанционният съд е признал за виновни подсъдимите Мирослав Й. /32 г/, Кольо Й. /28 г/, Юсеин С. /35 г/, Ибрахим С. /32 г/ и Мехмед С. /33 г/ за виновни за зверството. На 17 февруари 2011 г в местност край град Плевен, в съучастие помежду си, нападнали доктора с цел грабеж. Отнели отЛюбомир Ц. дебитна карта, два мобилни телефона, две СИМ-карти и огнестрелно оръжие с неустановена марка и модел, калибър 7.65мм на обща стойност 154 лева.

При посегателството извършителите употребили сила и причинили смъртта на ветеринаря. Мирослав Й., Кольо Й. и Юсеин С. извършили злодеянието в условията на опасен рецидив. Заради това първоинстанционният съд е осъдил за тримата доживотен затвор при първоначален специален режим.

Окръжният съд в Плевен е определил наказание от 18 г лишаване от свобода за Ибрахим А. и 20 г килия за Мехмед А., като е постановил наказанията им да се изтърпят при строг режим

Освен това петимата магистратите са отредили петимата да платят солидарно помежду си по 50 000 лева кръвнина на частните обвинители и граждански ищци В. П. Ц. и Д. Л. Ц. с лихвите.

Делото в Апелативния съд в старата столица е образувано по протест на Окръжната прокуратура в Плевен и въззивни частни жалби на осъдените лица.

Съставът на по-висшата инстанция е потвърдил изцяло присъдата на Окръжен съд Плевен от доживотен затвор за Мирослав Й. , Кольо Й. и Юсеин С., и е счел, че наказанията за другите двама подсъдими са занижени, тъй като първоинстанционният съд не е отчел в достатъчна степен отегчаващите вината обстоятелства за тях.

Поради това въззивният съд е отредил доживотен затвор за Мехмед С. и 20 г лишаване от свобода за Ибрахим С. При специален режим на изтърпяване. Предявените граждански искове са потвърдени.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15- дневен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете