III. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

Катер на гръцката брегова охрана се вряза в лодка с мигранти

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Министър Захариева: България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всички критерии

Повдигнаха обвинение на търновец за иманярство

Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Съд увеличи наказания за убийци на ветеринар

Тричленен състав на Апелативния съд във Велико Търново е изменил частично присъда постановена от Окръжния съд в Плевен, като е увеличил наказанията на двама от петима подсъдими за убийство на ветеринар.

С решение от 17 юли 2015 г., първоинстанционният съд е признал за виновни подсъдимите Мирослав Й. /32 г/, Кольо Й. /28 г/, Юсеин С. /35 г/, Ибрахим С. /32 г/ и Мехмед С. /33 г/ за виновни за зверството. На 17 февруари 2011 г в местност край град Плевен, в съучастие помежду си, нападнали доктора с цел грабеж. Отнели отЛюбомир Ц. дебитна карта, два мобилни телефона, две СИМ-карти и огнестрелно оръжие с неустановена марка и модел, калибър 7.65мм на обща стойност 154 лева.

При посегателството извършителите употребили сила и причинили смъртта на ветеринаря. Мирослав Й., Кольо Й. и Юсеин С. извършили злодеянието в условията на опасен рецидив. Заради това първоинстанционният съд е осъдил за тримата доживотен затвор при първоначален специален режим.

Окръжният съд в Плевен е определил наказание от 18 г лишаване от свобода за Ибрахим А. и 20 г килия за Мехмед А., като е постановил наказанията им да се изтърпят при строг режим

Освен това петимата магистратите са отредили петимата да платят солидарно помежду си по 50 000 лева кръвнина на частните обвинители и граждански ищци В. П. Ц. и Д. Л. Ц. с лихвите.

Делото в Апелативния съд в старата столица е образувано по протест на Окръжната прокуратура в Плевен и въззивни частни жалби на осъдените лица.

Съставът на по-висшата инстанция е потвърдил изцяло присъдата на Окръжен съд Плевен от доживотен затвор за Мирослав Й. , Кольо Й. и Юсеин С., и е счел, че наказанията за другите двама подсъдими са занижени, тъй като първоинстанционният съд не е отчел в достатъчна степен отегчаващите вината обстоятелства за тях.

Поради това въззивният съд е отредил доживотен затвор за Мехмед С. и 20 г лишаване от свобода за Ибрахим С. При специален режим на изтърпяване. Предявените граждански искове са потвърдени.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15- дневен срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.